🍻 Birres i Llibres
Col·loqui entorn de la figura de bell hooks i presentació dels dos últims llibres que en parlen, “Teoria feminista: del marge al centre”, de Tigre de Paper i “Ensenyar a Transgredir, d’Eumo Editorial.
Llibres per presentar en aquesta jornada:
«Les meves pràctiques pedagògiques han sorgit de la interacció il·luminadora de pedagogies anticolonials, crítiques i feministes; ha estat un punt de vista potent des del qual treballar. Aquests escrits transmeten el plaer i l’alegria que experimento ensenyant; són una celebració!» Dona, negra i de classe obrera, bell hooks va patir l’opressió del patriarcat capitalista supremacista blanc, que ella tant va denunciar en la seva obra. Per combatre les desigualtats generades per la intersecció de la raça, la classe i el gènere, va optar per l’educació. La pedagogia transformadora de hooks, que s’inspira en l’obra de Paulo Freire, qüestiona el contingut curricular i la mateixa pràctica docent, i converteix els alumnes en part activa del procés d’aprenentatge. Aquesta edició, amb pròleg de Georgina Monge López, ens acosta a la pedagogia optimista i viva d’una de les grans pensadores del nostre temps.
La crítica teòrica de hooks és aguda: a la teoria feminista li manca totalitat, li manca l’anàlisi general que podria abraçar una varietat d’experiències humanes, perquè les seves promotores més visibles, dones blanques burgeses, han imprès un fort biaix de classe i de «raça» a les prioritats i propostes del moviment feminista. El feminisme persegueix el final de l’opressió sexual en totes les formes, no només la igualtat de les dones amb els homes o la llibertat individual de les dones.
Una activitat organitzada pel Teler Cooperatiu, la cooperativa de segon grau C3N7D3U i amb la col·laboració de la Microcerveseria.
Visita
la nostra
botiga
online!